Sju av ti nordmenn mener det er veldig eller ganske viktig at kjøtt og kjøttprodukter blir merket med opprinnelsesland, viser en undersøkelse.

I undersøkelsen som Norstat har gjennomført på vegne av Forbrukerrådet, svarer 56 prosent at kjennskap til opprinnelseslandet gir dem større tillit til produktet, mens 52 prosent oppgir at opprinnelsesmerking hjelper dem å unngå kjøtt som kan være mindre trygt å spise, skriver Nationen.

- Tillit og trygghet

49 prosent av de spurte sier at ønsket om å støtte norsk landbruk er én av de viktigste årsakene til at de mener kjøtt og kjøttprodukter bør merkes.

– Det er åpenbart at tillit og trygghet kommer høyt opp når det gjelder spørsmål om opprinnelsesmerking og at mange ønsker å støtte norsk landbruk. Med de debattene vi har hatt rundt svinebakterien MRSA og bruk av antibiotika, er dette veldig relevant, sier fagdirektør Gunstein Instefjord i Forbrukerrådet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Forsker foreslår risikomerking på kylling



Virus sprer seg over en hel kontorbygning på under fire timer



Overlege mener Listhaug overser «tikkende bombe»


- Den post-antibiotiske tid er her allerede

 
- Vi er på vei mot stupet i rakettfart