Håpet er at ordningen blir droppet i hovedstaden allerede neste år, skriver Klassekampen.

- Hvert år møter tusenvis av barn opp til første skoledag uten å ha tilstrekkelige norskkunnskaper. Kontantstøtten oppfordrer dem som har aller mest å tjene på å gå i barnehage, til å bli hjemme, sier sentralstyremedlem i Unge Høyre, Mathilde Tybring-Gjedde, til avisen.

Unge Høyre har nå sendt forslaget til programkomiteen i Oslo Høyre.

Høyres Stefan Heggelund ønsker ideen velkommen, men sier man i nasjonal politikk må forholde seg til det løftet de har gitt velgerne om å beholde ordningen. Han viser til det som står i regjeringsplattformen og i samarbeidsavtalen med Venstre og KrF, men sier saken stiller seg annerledes i lokalpolitikken i Oslo.

Tybring-Gjedde har lenge ønsket å gjøre kontantstøtten til en frivillig kommunal ytelse, og viser til at syv av ti kontantstøttebarn i Oslo har innvandrerbakgrunn. Hun mener ordningen hindrer integrering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.