I et nytt forslag til forskrifter og endring i loven foreslår helseminister Bent Høie (H) blant annet at det skal stilles færre krav til dokumentasjon, og at det skal bli mulig å sende inn krav elektronisk.

- Dette er et ledd i arbeidet med å gjøre helsetjenesten mer pasientvennlig og mindre byråkratisk, sier Høie.

I dag må krav om refusjon sendes inn i vanlig post på eget skjema og med kvitteringer og dokumentasjon vedlagt. Disse kravene utgjør rundt 100 kilo post hver dag og rundt 800.000 konvolutter hvert år.

Helse- og omsorgsdepartementet mener at de kan spare mellom 40 og 50 millioner kroner årlig ved å forenkle ordningen og ikke minst gjøre det mulig å sende kravene elektronisk.

- Ved å forenkle og forbedre helsetjenesten, kan vi bruke mer ressurser på helsehjelp som kommer pasientene til gode, sier Høie.

Pasienter har rett til å få dekket nødvendige reiseutgifter til og fra offentlig finansiert behandling. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.