Etter det kanalen kjenner til, skulle terroristene filme dette og legge det ut på internett.

Ifølge NRK var en annen mulighet å gå til angrep med kniv i en stor folkemasse, slik VG tidligere har skrevet.

Flere kilder

– Flere uavhengige kilder fortalte meg at myndighetene la til grunn at det kunne skje et angrep mot et tilfeldig valgt privat hjem. Der ville angriperne drepe beboerne for åpent kamera og legge ut filmen på internett, sier terrorekspert Kjetil Stormark til NRK.

Justisdepartementet vil ikke kommentere saken og viser til Politiets sikkerhetstjeneste (PST), som heller ikke ønsker å gi noen kommentar.

Orienterte

24. juni holdt PST-sjef Benedicte Bjørnland, justisminister Anders Anundsen (Frp) og fungerende politidirektør Vidar Refvik en pressekonferanse der de orienterte om at det var iverksatt tiltak mot en mulig konkret og tidsavgrenset terrortrussel mot Norge.

Kvelden før var statsminister Erna Solberg (H) og regjeringens sikkerhetsutvalg blitt informert om trusselen. PST hadde opplysninger om at ekstreme islamister med krigserfaring fra Syria, ville forsøke å rette et angrep mot et ukjent mål på et ukjent sted i Norge innen kort tid.

Beredskap

Som følge av trusselen høynet politiet beredskapen landet rundt. Bevæpnet politi ble utplassert på flyplasser, togstasjoner og grenseoverganger. Beredskapen ble også økt i forbindelse med flere arrangementer, deriblant fotballturneringen Norway Cup.

31. juli ble beredskapen senket til normalt nivå. Bjørnland uttalte at sannsynligheten var redusert for at den opprinnelige informasjonen var riktig, men hun utelukket ikke at et terroranslag var avverget som et resultat av tiltakene som politiet hadde iverksatt.

Aksjon i Australia

NRKs opplysninger kommer ut samme dag som over 800 tungt væpnede australske politifolk gjennomførte en omfattende antiterroroperasjon.

Ifølge politiet avverget de en terroraksjon der planen var å halshogge en tilfeldig person på åpen gate og for åpent kamera.

– Politiet mener denne gruppa som vi gikk til aksjon mot i dag, hadde til hensikt å gjennomføre, og faktisk allerede hadde begynt å planlegge, voldshandlinger her i Australia, handlinger som ville innebære aksjoner mot tilfeldige mennesker, sa den føderale politisjefen Andrew Colvin.

Aksjonene som ble innledet før daggry torsdag morgen, var rettet mot personer som er mistenkt for å stå i ledtog med Den islamske staten (IS) i Syria og Irak.

Les også:
Holder renten uendret
Dalai Lama roser Kinas president  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.