Høyres Arve Kambe mener forslaget fra LO om å forlenge prøvetiden fra seks til ni måneder er interessant.

- Dette er en ny tone fra LO, som de i denne saken ikke har vært i nærheten av. At LO nå er villig til diskusjon fremfor å si nei til alt, gjør at jeg gleder meg til å lese høringsuttalelsen, sier Høyres arbeidspolitiske talsmann, Arve Kambe.

Han er leder i Stortingets arbeids- og sosialkomité, og regjeringens forslag om endringer i arbeidsmiljøloven vil derfor etter hvert komme på Kambes bord.

Arbeidsminister Robert Eriksson sendte før sommeren på høring forslag som blant annet innebærer utvidet adgang til midlertidige ansettelser.

I sin høringsuttalelse til forslaget foreslår LO å åpne for å utvide prøveperioden ved nyansettelser fra seks til ni måneder, som et alternativ til å åpne for økt adgang til midlertidige ansettelser. Dette er positivt, mener Kambe.

- Istedenfor å si nei til alt, sier LO nå fortsatt nei, men foreslår noe annet i steden. Det er litt mer konstruktivt enn vi så langt har opplevd, sier Kambe.

LO har fra dag én gått kraftig ut mot regjeringens forslag om midlertidige ansettelser.

- Jeg ser frem til å lese hele høringsuttalelsen til LO når den foreligger. Dersom LO nå vil utvide prøvetiden, så synes jeg det er et interessant signal fra LO. Tiden frem til nå har de kun brukt til hard retorikk mot regjeringens forslag. At de nå vurderer andre løsninger enn kun motstand mot endringer ser jeg positivt på. Det lover bra for den prosessen som først regjeringen skal ha, og deretter vi i Arbeids- og sosialkomiteen skal ha i Stortinget, sier Kambe.

- Hva synes du om forslaget fra LO om utvidet prøvetid?

- Jeg er først og fremst positiv til regjeringens forslag om økt bruk av midlertidige anettelser. For oss er det viktig at vi har en arbeidsmiljølov som ivaretar hensynet til både arbeidsgivere og arbeidstagere. Men nå skal vi gå gjennom høringsuttalelsene, sier Kambe.

- Sier du nå at det er positivt at LO kommer med et alternativt forslag, men at du mener forslaget er dårlig?

- Man skal ha respekt for at man er uenige i sak. Men hvis LO istedenfor bare å si nei, kommer opp med noe annet enn dagens løsning, så er det positivt. Det viser at LO er på glid i saken.

- LO mener utvidet prøvetid vil ivareta regjeringens mål om å senke terskelen inn i arbeidslivet, men uten de negative konsekvensene som økt adgang til midlertidighet vil ha. Er du enig i det?

- Det får vi se på når vi har lest uttalelsen, sier Kambe.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.