Flere stiller seg positive til OL i Oslo dersom man klarer å gjennomføre det til en lavere kostnad enn først foreslått, viser en meningsmåling. Men andelen som sier nei er stabil på 54 prosent.

38 prosent stiller seg positive til et OL i Oslo dersom kostnadene reduseres, viser en landsomfattende undersøkelse utført for Aftenposten i september. Dette er en økning fra 26 prosent i august. Likevel er motstanden fortsatt kompakt, 54 prosent sier nei, like mange som i august. Det er gruppen av tvilere som er redusert.

Målingen er tatt opp kort tid etter at søkerkomiteen presenterte en liste med mulige kostnadskutt tidlig i september. På en pressekonferanse ble det fortalt at det er mulig å redusere statsgarantien med 8,8 milliarder kroner og de offentlige utgiftene med 4,3 milliarder kroner.

– Jeg tror dette forteller at de mulighetene vi har presentert har gjort at flere ser positivt på det å kunne ta OL til Oslo og Norge. Avstanden mellom ja- og nei-siden er nesten halvert, kommenterer Stian Berger Røsland (H), byrådsleder i Oslo og leder av søkerkomiteen.

Norges Idrettsforbund er opptatt av at ja-siden har et klart flertall blant de yngste, og er glad for at andelen som er positive til OL har økt med 12 prosentpoeng på en måned.

– Dette samsvarer godt med den endring i det offentlige ordskiftet som vi i idretten opplever om dagen, sier generalsekretær Inge Andersen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: IOK vil ha refundert all skatt etter Oslo-OL


 
OL-støtten faller ytterligere

 
Kostnadskutt kan være for sent for Oslo-OL