Den internasjonale olympiske komité (IOK) krever å få unntak fra alle skatter og avgifter under et eventuelt OL i Norge. Om politikerne ikke går med på dette, vil IOK ha refundert alle skatter og avgifter etter OL.

I kontraktsforslaget OL-direktør Eli Grimsby har mottatt fra IOK slås det fast at IOK og organisasjonens medlemmer skal slippe å betale skatter, tollavgifter, moms og merverdiavgift før, under og etter OL, skriver Klassekampen.

– Dette er forhold som vurderes og behandles av regjeringen og deres underliggende departementer i disse dager, sier OL-direktør Grimsby til avisen.

«Skal bære hele skattebyrden»

Klassekampen har tidligere omtalt IOKs krav om skatteamnesti under OL. I det nye kontraktsforslaget slås det nå i tillegg fast at arrangøren står ansvarlig for å tilbakebetale hver eneste skattekrone til IOK, dersom det ikke lykkes å overbevise landets myndigheter om å innføre egne særlover.

«Vertsbyen skal bære hele skattebyrden», og dette skal gjelde for alle «skatter, tollavgifter, moms eller andre avgifter i nåtid eller framtid», heter det i det ferske kontraktsforslaget.

Grimsby viser til at spørsmål om skatt må vurderes av regjeringen og Stortinget som skal ta stilling til en norsk statsgaranti i løpet av høsten.

– Hvordan skattespørsmålet til sjuende og sist håndteres, er først og fremst et politisk spørsmål som jeg ikke finner det naturlig at Oslo 2022 kommenterer, sier hun.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Flere støtter Oslo-OL etter milliardkutt

 
OL-støtten faller ytterligere

 
Kostnadskutt kan være for sent for Oslo-OL