Rett før fristen varsler organisasjonen opptrapping fra mandag.

Forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne helse sier det ikke ligger noen dramatikk i varselet om plassoppsigelse for rundt 325 medlemmer i tillegg til det opprinnelige uttaket.

- Opptrappingsvarselet er en del av spillereglene i arbeidslivet. Vårt mål er å finne en løsning innen meklingsfristens utløp, sier Frøyland få timer før meklingsfristen går ut.

Akademikerne er i siste innspurt i meklingen med Spekter om vilkårene for sine sykehusansatte medlemmer. Blant annet må de komme til enighet om sykehuslegenes arbeidstid.

Dersom de ikke kommer i havn, er streiken et faktum, først ved Sykehuset Østfold, Oslo universitetssykehus og Sykehuspartner, mens opptrappingsvarselet gjelder Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN), Helse Bergen.

Frøyland mener streikeuttaket er moderat og sier målet er å ramme arbeidsgiver, men « være til minst mulig skade for uskyldige tredjeparter».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.