Høyres representanter i de tre nordligste fylkene sier nei til OL i Oslo og krever å få stemme etter egen overbevisning når saken kommer opp for Stortinget.

– OL i Oslo i 2022 er ikke behandlet av noe organ i Høyre og står ikke i valgprogrammet for 2013-2017. På dette grunnlaget forutsetter vi at Høyres stortingsrepresentanter får stemme fritt i saken, heter det i en pressemelding fra fylkeslederne i Nordland, Troms og Finnmark Høyre.

- Kan ikke se vekk fra motstanden

De mener en statsgaranti til OL vil være til hinder for viktige investeringer, og peker på at idrettsstyret sa nei til OL i Tromsø i 2018 av hensyn til høye kostnader.

Fylkeslagene er også kritisk til kravene fra IOK om skatte- og momsfritak og viser til at meningsmålingene over tid har synliggjort stor motstand mot OL.

– Målinger i Nord-Norge viser et overveldende flertall mot OL. Høyre kan ikke se vekk fra denne motstanden i befolkningen, framholder fylkeslederne Jonny Finstad i Nordland, Geir-Inge Sivertsen i Troms og Jo Inge Hesjevik i Finnmark. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Arbeiderpartiet vil bruke partipisken i OL-saken

 

IOK vil ha refundert all skatt etter Oslo-OL

 
OL-etaten har brukt 175 millioner på Oslo-OL