- OL-saken har vært så springende og spesielt håndtert. Nesten daglig kommer nye beregninger  av kostnader. Vi hører om forhandlinger mellom Høyre i Oslo og Høyre sentralt om skatt. Så vi følger prosessen med undring, sier Ap leder Jonas Gahr Støre.

Støre forsikrer at Arbeiderpartiet, uansett Høyre-gruppens råd om OL i Oslo, vil bruke lang tid på å bestemme eget standpunkt.

- Vi har hittil ikke fått noe fra regjeringen om OL-saken. Først ble det lovet en sak i august. Nå skriver vi oktober. Klarer regjeringen å legge frem sin innstilling i oktober vil det bli høringer og sikkert nye spørsmål til statsråden, sier han. 

Støre og Aps idrettspolitiske talskvinne, Rigmor Aasrud, er begge kritiske til regjeringens og regjeringspartiet Høyres OL-prosess. De varslet at det vil gå langt tid før Stortinget til sist tar sin avgjørelse om statsgaranti for et OL-arrangement.

- Jeg har alltid ment at land med god økonomi må være ekstra grundige i spørsmål om hvordan og hva slags OL som skal arrangeres, sier
Støre.

- Men kan man egentlig være for OL som idrettsarrangement og for norsk deltakelse uten å selv ville ta på seg å arrangere OL nå og da?

- Vi arrangerte i 1952 og i 1994.  Sverige f. eks har såvidt jeg husker bare gjort det i 1906. Norge trenger ikke være brydd over vår dugnadsinnsats nå , sier Jonas Gahr Støre.

Ikke regjeringssprekk

Det  har vært spekulert krafig i hvor stor belastning OL-saken blir for regjeringspartnerene Høyre og Frp siden flertallet i Høyre er for og Frp har landsmøtevedtak om å gå imot OL i Oslo.

- Det betyr ingen ting. Regjeringsplattformen sier ingen ting om OL. Det er Stortinget som avgjør, sier Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik. 

Han ser ingen grunn til  noen krise om finansministeren får regjeringen forøvrig mot seg.

- Jeg er for OL, men Sverige kunne gjerne få det, sier Nesvik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.