Regjeringen sliter, mens Arbeiderpartiet gjør et markant byks på en ny meningsmåling. Venstre faller under sperregrensen.

På meningsmålingen for oktober får Arbeiderpartiet 36,3 prosents oppslutning. Det er en framgang 1 prosentpoeng, og den høyeste oppslutning Ap noensinne har fått på partibarometeret til Vårt Land.

Regjeringen og dens støttepartier sliter på den nye målingen. Hadde oktobermålingen vært valgresultatet, ville det gitt regjeringen 88 stortingsrepresentanter og så vidt berget det borgerlige flertallet.

Høyre oppnår nemlig 26 prosent, ned 1 prosentpoeng, mens Frp går tilbake 0,2 prosentpoeng til 14,9 prosent. Også samarbeidspartiene faller på målingen, KrF med 0,3 prosentpoeng til 4,5 prosent, og Venstre med 0,9 prosentpoeng. Det gir partiet bare 3,9 prosents oppslutning, og dermed havner partileder Trine Skei Grande under sperregrensen.

Men Aps framgang er ikke alene nok til å gi de rødgrønne overtaket. SV, til tross for en framgang på 0,8 prosentpoeng, ligger nemlig fremdeles under sperregrensen med sine 3,2 prosent.

Et rødgrønt flertall er dermed avhengig av at SV kommer over sperregrensen og Venstre forblir under.

Miljøpartiet De Grønne er det tredje partiet som havner under sperregrensen på målingen som er utført av Norstat. MDG får 3,4 prosents oppslutning, en tilbakegang på 0,5 prosent.

De andre partienes oppslutning (med differansen fra forrige måling i parentes): Sp 5,3 (+0,4), Rødt 1,5 (+0,3) og Andre 0,9 (+0,4). (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.