- Vi er allerede forenklingsetaten, men vi ønsker å videreutvikle det, sier tidligere landbruksminister Lars Peder Brekk, som siden januar har vært direktør for Brønnøysundregistrene til DN. I dag annonserer han en omorganisering av arbeidet.

- Brønnøysundregistrene skal bli en mer åpen organisasjon. Vår rolle som forenklingsetat skal forsterkes ytterligere – det skal gjennomsyre hele organisasjonen. Vi skal være regjeringens viktigste verktøy for en enklere og bedre dialog mellom det offentlige, næringsliv og innbyggere. Og vi skal levere samhandling gjennom videreutvikling av Altinn, sier Brekk.

Han understreker at smartere  og mer effektiv offentlig forvaltning er kjernen i stategien.

- Vi er allerede fremst i verden og har vært det i 25 år, sier han.

Når tjenestene skal forbedres legger han vekt på at det må være mulighet for dialog og prosess i alle de digitale plattformene.

Organisasjonsutviklingsprosessen vil innebære færre avdelinger og en mindre toppledelse, med bedre balanse mellom forretnings- og støtteområder, heter det i meldingen fra Brønnøysundregistrene.

Det er 42 offentlige enheter som har mulighet til å bruke altinn i dag. Mattilsynet er av brukerne, mens Politiet og Veivesenet er i startgropen, ifølge Brekk.

- Da vi lanserte en funksjon for konkursbehandlinger tok 1000 av 1007 aktuelle advokater løsningen i bruk i løpet av ett år, forteller Brekk.

- Vår digitale virkelighet gjør det helt nødvendig å tenke nytt. Den åpner nye muligheter. Disse mulighetene skal vi gripe. Men da må vi ha en organisasjon som er rigget for at vi skal kunne forsterke vår posisjon gjennom å videreutvikle våre oppgaver og vårt tjenestetilbud, sier Brekk

En nyopprettet stilling som assisterende direktør skal sammen med en dedikert fagstab sørge for strategisk støtte for toppledelsen og økt tydelighet eksternt.

Les også:

Næringslivet har større tillit til Altinn enn noensinne

Det er grunn til å være bekymret

- Høres flott ut, men effekten er motsatt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.