- Jeg er helt sjokkert og forundret, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i hovedorganisasjonen Virke, som organiserer blant annet handels- og servicebedrifter, til DN.

Hun reagerer sterkt på at grensen for tollfri netthandel med utlandet foreslås hevet fra 200 til 500 kroner i statsbudsjettet, som ble lagt frem onsdag formiddag.

Les også: Nye grenser for netthandel: 500 og 3000 kroner

- Det høres ikke mye ut, men det betyr enormt for de som driver innenfor norsk netthandel i dag og hele varehandelen, sier Hammer Madsen og fortsetter.

- Dette betyr at en handlekurv med varer fra internasjonal netthandel blir 25 prosent billigere enn norske varer i vår varehandel. Det vil bety at mange arbeidsplasser går tapt i Norge.

- Arbeidsulykke

Hun går så langt som å kalle det "en fullstendig arbeidsulykke".

- Her kommer mange norske virksomheter til å måtte flytte ut for heller å selge varene sine for eksempel fra Sverige og inn, hevder Virke-direktøren.

- Jeg tror ikke det er noen andre sektorer og bransjer som opplever at man gir direktesubsidier til konkurrenter utenfor Norge.

- Veldig skuffet

Administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, er enig.

- Jeg er veldig skuffet over dette forslaget. Det er feil å bruke skattebetalernes penger på å undergrave norsk handelsnæring fremfor  utenlandske konkurrenter, sier Skogen Lund til DN.

Les alt om statsbudsjettet her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.