Før det i det hele tatt blir aktuelt å sette seg ned ved forhandlingsbordet med regjeringen, krever de to samarbeidspartiene at fjorårets seire må legges inn igjen i budsjettet.

Venstre og KrF vil dermed ikke ha noen omkamper når de snart skal ut i knallharde budsjettforhandlinger med regjeringspartiene Høyre og Frp. Både Venstre og KrF utarbeider nå en egen liste med kuttpostene i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015 som de mener må rettes opp, skriver Dagsavisen.

– Holdningen vår er at det vi vant fram med i fjor, som de har kuttet i år, må nulles ut før vi starter forhandlingene, sier finanspolitisk talsmann Terje Breivik fra Venstre til avisen.

– Et hokuspokus-triks fra regjeringen

Lederen av finanskomiteen på Stortinget, Hans Olav Syversen (KrF), er enig i at samarbeidspartiene må sette hardt mot hardt og nekte omkamper.

Syversen sier han ble overrasket over omfanget av det han kaller opplagte omkamper i regjeringens budsjettforslag.

– Det er et hokuspokus-triks fra regjeringen som er kilde til irritasjon. Flere av disse forslagene kunne de spart seg, sier Syversen.

Blant tingene som ifølge Venstre og KrF må rettes opp, er bistandsprosenten som ikke er opprettholdt, reversering av grønne skatter, kutt i pressestøtten med 50 millioner, skolepenger for utenlandske studenter, samt fjerning av skatteklasse 2 for ektepar.



Les også: - Norsk økonomi kan gå enda dårligere tider i møte



  Med ryggraden som sugerør

 
Alt om statsbudsjettet 2015  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.