Arbeiderpartiet går fram 4,2 prosentpoeng til 39 prosent i en ny meningsmåling. Det er partiets beste måling siden 1999.

På målingen som Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) er Ap nesten like stort som de to regjeringspartiene til sammen.

Høyre går tilbake 1,6 prosentpoeng til 25,9 prosent. Regjeringspartner Frp får 13,8 prosent, en tilbakegang på 0,5 prosentpoeng.

Framgangen til Arbeiderpartiet ligger utenfor feilmarginen.

– Dette var sterke tall som gir en stor inspirasjon til alle som står på for partiet, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til ANB.

- En sosial profil folk ikke ønsker

Han ser målingen i lys av statsbudsjettet som regjeringen la fram forrige uke.

– Det rimer ikke med kutt i barnetillegg for uføre når du samtidig gir store skatteletter til de rike. Når regjeringen fører en sosial profil som folk ikke ønsker, går velgerne til Arbeiderpartiet, sier Støre.

Av de andre partiene på Stortinget er det bare Senterpartiet som har framgang på oktobermålingen med en oppslutning på 4,6 prosent.

Sosialistisk Venstreparti går ytterligere tilbake til 2,7 prosent. Regjeringens støttepartier Venstre og KrF har en oppslutning på henholdsvis 4,5 og 4,4 prosent, mens Miljøpartiet De Grønne har 3 prosent.

Målingen er tatt opp mellom 7. og 13. oktober.

 

Les også: AUF-leder mener Ap kan samarbeide med KrF

 

Venstre og KrF vil ikke ha omkamper i forhandlingene

 
KrF-politikere ønsker å vende blikket mot Ap

 
Høyre mest tilbake på ny måling – Ap mest fram  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.