Ap så i 2011 på løsninger for hvordan de kunne redusere barnetillegget for uføre. I dag er Ap kritisk til kuttet i barnetillegget.

Solberg-regjeringen har foreslått tilsvarende kutt som Ap, og fått mye kjeft for det, skriver Aftenposten.

Før den rødgrønne regjeringen la fram sin uførereform i mai 2011, tok SVs fremste sosialpolitiker, Karin Andersen, flere ganger turen fra kontoret på Stortinget og opp til toppen av Høyblokka i Regjeringskvartalet for å diskutere kutt i barnetillegget med daværende statsminister Jens Stoltenberg.

– Arbeiderpartiet i regjering mente dagens barnetillegg var for sjenerøst, og la fram flere ulike modeller for kutt. Et av dem gikk ut på et standardisert beløp på 7.020 kroner i året per barn, det samme forslaget som Solberg-regjeringen nå har lagt fram, sier Andersen til Aftenposten.

– SV sto fast på å beholde dagens behovsprøvde barnetillegg, mens han argumenterte for en annen løsning, sier Andersen.

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg vil ikke kommentere saken. Ap-leder Jonas Gahr Støre overlater saken til sosialpolitiker Anette Trettebergstuen, som understreker at Ap var opptatt av arbeidslinjen. Ifølge henne konkluderte Ap med at en omlegging ville ramme for mange for hardt og at barnetillegget skulle beholdes som i dag.

– Vi står midt mellom Høyre og SV i denne saken, sier hun.

Utfallet av forhandlingene ble i slutten av mai 2011 at forslagene kutt i barnetillegget ble lagt på is.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: KrF varsler budsjettkamp om barnetillegg


 
SV anklager Frp for løftebrudd
 

Det er åpenbart for lett å få uføretrygd