– Det er en flott dag ikke bare for Munch-museet, men også for Oslo og kunstelskere over hele verden, sier direktør Stein Olav Henrichsen ved Munch-museet i en kommentar.

Behandlingen av saken tok 40-50 minutter og vedtaket ble gjort mot stemmene til Fremskrittspartiet, Rødt og De Grønne.

Lambda, som det nye museumsbygget kalles, skal oppføres nær Opera-bygget i Bjørvika.

Henrichsen peker på at det vil gi et vesentlig bedre publikumsgrunnlag.

– Det vil både kunne bli et attraktivt tilskudd til bydelen og gi Munch-museet en sentral beliggenhet i byen i tråd med samlingens betydning og attraktivitet, mener han.

Museumsdirektøren påpeker at et viktig aspekt ved det nye museet er samlokaliseringen av Munchmuseets og Stenersenmuseets samlinger.

– Ulike tradisjoner, utstillingspraksis og kompetanse styrker programmet og profilen i det nye museet. Særlig vil videreføring av en sterk samtidskunstprofil skape mulighet for å bidra til å sette både museet og Munchs kunst inn i et relevant, attraktivt og moderne samfunnsperspektiv, håper han.

Kostnadsrammen for nytt Munch-museum er på 2,76 milliarder kroner, justert for prisstigning. Byrådet antyder byggestart i april neste år, og museet skal etter planen åpnes for publikum ved utgangen av 2019. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.