I sitt alternative statsbudsjett går KrF i strupen på regjeringspartiet Frps flyktnings- og asylpolitikk. KrF vil stanse flere av prosjektene Frp har fått gjennomslag for i regjeringen.

Det alternative statsbudsjettet legges fram fredag og vil være en viktig pekepinn foran de knallharde forhandlingene som regjeringens støttepartier skal gå inn i neste uke.

– Vi vil stanse det hardkjøret Frp har bedrevet i asyl- og flyktningpolitikken, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til Dagsavisen.

Både KrF og Venstre har reagert kraftig på statsbudsjettet som regjeringen la fram, spesielt på utlendingsfeltet.

I sitt alternative budsjett tar KrF pengene fra Frps hjertesaker og ønsker å gjøre det umulig for justisminister Anders Anundsen (Frp) å kunne fortsette sin strenge linje på feltet, skriver avisen, som har fått tilgang til budsjettdelen som handler om asyl og integrering.

Her ønsker KrF å stanse byggingen av nytt utlendingsinternat på Trandum, bremse tempoet i utsending av asylsøkere og doble antall kvoteflyktninger.

– De blåblå har valgt å legge fram et meget blått budsjett. Vårt svar er et meget gult og varmt budsjett som prioriterer de mest sårbare, sier Hareide.

Venstre legger fram sitt alternative budsjett mandag, samme dag som de to støttepartiene innleder budsjettforhandlingene med Høyre og KrF.

Les også på DN.no i dag:

Stormberg-sjefen i video til ansatte: Vil ha syke på jobb

Sveaas tullet med orklasjefens stol på styrerommet: - Det skulle jeg aldri ha gjort

I morgen kunne Arbeiderpartiet overtatt regjeringsmakten alene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.