Professor Helge Drange ved Bjerknessenteret for klimaforskning har analysert temperaturutviklingen basert på målinger Meteorologisk institutt har registrert ved sine stasjoner. Konklusjonen er soleklar:

– Gjennomsnittstemperaturen i Bergen i år har ikke vært høyere siden vikingtiden, sier Drange til Bergens Tidende.

I Bergen har temperaturen hittil i oktober ligget 2,2 grader over normalen. Gjennomsnittstemperaturen hittil i år ligger på 10,1 grader.

– Temperaturen for 2014 forventes å komme vel 2 grader over gjennomsnittstemperaturen for perioden 1901– 2000. Hittil i år er gjennomsnittet for Norge som helhet 3,4 grader over, mens den for Vestlandet er 5,4 grader over, sier han.

Han mener tallene er en bekreftelse på at klimaet blir stadig varmere.

– Vi er også sikre på at den langsiktige temperaturøkningen skyldes menneskeskapte klimautslipp, og at temperaturen vil fortsette å øke, sier Drange.

Les også på DN.no:

Lover kamp om lånekunder

Varsler Nav-«rystelser» dnPlus (krever innlogging)

Derfor kan det lønne seg å bruke 20.000 ekstra på boligsalget  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.