Budsjettforhandlingene startet igjen tirsdag formiddag etter at det ikke ble noe møte dagen før. Forhandlerne fra de fire partiene hadde i utgangspunktet satt seg et mål om å signere et budsjettforlik på mandag.

Etter et kort møte som startet 10.30 tirsdag, er det lite som tyder på at partene er kommet noe nærmere hverandre.

KrFs Hans Olav Syversen betegner situasjonen i budsjettforhandlingene som kritisk, skriver NTB.

– Siden søndag er det ikke lagt én ny krone på bordet, sier han til nyhetsbyrået.

Frps finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter sa til DN tirsdag morgen at han tviler på at det blir enighet i løpet av dagen. Hagesæter opplyste at regjeringspartiene i løpet av natten hadde sendt et nytt tilbud til støttepartiene. Samtidig gjorde han det klart at partiet ikke kommer til å gi seg i viktige saker.

- Vi har strukket oss lenger enn langt på mange områder, sa Hagesæter.

DNs kilder påpeker at det er de tre kjente problemsakene som fortsatt står igjen som de vanskeligste: Klima, sosial profil og formuesskatt.

Tidspunt for neste møte er i skrivende stund ikke avtalt.

Finanskomiteen skal først 20. november levere sin innstilling til Stortinget. Dersom forhandlerne for de fire partiene ikke blir enige, blir samtalene flyttet opp til parlamentarisk leder-nivå.

Les også:
- Har glemt dem som er i nød
- Rubelen i ferd med å kollapse
Like, rike og uoppdragne (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.