Kronprinsesse Mette-Marit har selv startet opp Oslo-avdelingen av klimainitiativet Globale Shapers.

Tirsdag formiddag deltok Kronprinsesse Mette Marit på Statkrafts rundbordskonferanse om klima på Vang gård på Jevnaker. En eksklusiv møteplass med bare 20 andre deltagere og en rekke av verdens ledende klima-akademikere.

- Nøkkelen i klimasaken er å jobbe med unge mennesker, sier Kronprinsessen.

Hun er styremedlem for World Economic Forum-initiativet Global Shapers, og en aktiv støttespiller for den daglige driften.

- Kronprinsessen sitter i styret for organisasjonen og også for nettverket vi har startet, og det synes jeg er stort. Hun har hjulpet oss i gang. Og i tillegg til det sa hun; Dette vil jeg starte i min by, så hun har personlig startet opp Oslo-avdelingen vår, sier Adeyemi Babington-Ashaye, leder for Global Shapers Community, et nettverk av avdelinger med unge mennesker som har ideer til klimavennlige løsninger i sine nærmiljøer.

Tanken bak nettverket er å sette ideer ut i livet og gjøre dem allment kjente slik at de, dersom de fungerer, kan kopieres eller inspirere til innsats andre steder.

- Jeg mener verden har to hovedutfordringer i klimakampen. Det ene er at vi stadig unngår å se at alt henger sammen. Vi må innse at de fleste globale utfordringer henger sammen med klimaspørsmålet, sier Kronprinsessen.

- Det andre er at vi har et kommunikasjonsproblem. Vi forstår hva og hvorfor, men vi forstår ikke hvordan. Vi har en enorm mengde med forskning og fakta om utfordringene, men de får i stor grad folk til å føle seg maktesløse. Jeg mener at vi trenger en helt ny historie å fortelle i klimasaken. Vi må få folk til å forstå at grønne valg i hverdagen kan være givende og gøy, sier hun.

Statkraft er viktig støttespiller for Global Shapers som i dag har 360 lokale avdelinger rundt om i hele verden.

Les også: Oljeserviceselskap vil permittere 200
Mener oljeinvesteringene tåler lavere oljepris
ConocoPhillips kutter 140 ansatte i Norge  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.