Søknadsfristen var i dag, men finansminister Siv Jensen ser ikke ut til å være fornøyd med søkerbunken hun så langt har fått til stillingen som finansråd. Søknadsfristen er utsatt med to uker, opplyser kommunlkasjonssef Runar Malkenes i Finansdepartementet.

- Med bistand fra Delphi Consulting har det vært dialog med aktuelle kandidater, men en er ikke så langt i prosessen som ønsket, sier Malkenes.

Svein Gjedrem, som i dag sitter i stillingen som Finansdepartementets øverste sjef, varslet i september at han går av.

Sjef for Finanstilsynet, Morten Baltzersen er pekt ut som en godt kvalifisert kandidat til stillingen. Han vil ikke svare på om han har søkt stillingen.

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Baltzersen til DN.

Spørsmålet er om finansminister Siv Jensen ønsker Baltzersen som sin nærmeste medarbeider i byråkratiet, etter håndteringen av bankenes praktisering av egenkapitalkrav for boliglånssøkere.

Det var i februar at Jensen gikk ut og fastslo at hun ønsket at bankene skulle håndtere kravet om 15 prosent egenkapital ved boligkjøp mer fleksibelt. Baltzersen, som har ansvar for å føre tilsyn med bankene, uttalte imidlertid at han ikke hadde fått noen nye instrukser fra Jensen, og at han derfor ville holde fast ved eksisterende praksis.

En annen aktuell kandidat er SSB-sjef og utvalgsleder Hans Henrik Scheel.

- Ingen kommentar, svarer også Scheel på spørsmål om han er kandidat.

Ifølge Malkenes er det ikke noe problem at ansettelsesprosessen tar lengre tid enn først planlagt.

- Vi har ikke tidspress og dette er uproblematisk, sier Malkenes.

Les også: Arbeiderpartiet rammet av streik

Krever svar på hvor 700 Nav-millioner har blitt av(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.