I natt har partene i budsjettforhandlingene på Stortinget kommet til enighet om neste års budsjett.

Grensen for momsfritt kjøp fra utlandet økes fra 200 til rundt 350 kroner, mens regjeringen opprinnelig hadde foreslått å øke grensen til 500 kroner, melder TV2.

Samfunnspolitisk direktør Harald Andersen i handelsorganisasjonen Virke uttalte seg til DN i september om at hevingen av grensen var «komplett galskap», og at det ville gå hardt utover norsk handelsnæring. Ifølge Andersen har politikerne forstått konsekvensene av dette.

Vil gi skadevirkninger

- Det viser på en side at de har tatt alvoret innover seg. Det er klart at 350 kroner er bedre enn 500 kroner, men det medfører ikke at skadevirkningene av å heve grensen nullstilles, sier han.

Andersen peker på at grensen på 350 kroner vil lokke nordmenn til å handle fra utenlandske nettbutikker.

- Skadevirkningene blir mindre, men det kommer jo til å gi sterkere intensiver enn det vi har i dag til å handle i utenlandske nettbutikker, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Jeg er helt sjokkert

Siv Jensen-forslag kan bli kroken på døren for skobutikken faren hennes startet

Frp måtte betale for bensinseier