Det har vært intens tautrekking om prioringeringene  i neste års statsbudsjett de siste 19 dagene, men i natt samlet forhandlingslederne seg om en budsjettpakke.

Klokken 9.30 ble pakken lagt frem for partienes stortingsgrupper. I adskilte møter skal stortingsgruppene godkjenne budsjettet, men det er ikke sikkert at det blir vel mottatt.

- Ingenting er sikkert ennå, understreker Frps finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter fredag morgen til DN.

Måtte ofre hjertesaker

Budsjettforhandlingene har vært en hard tørn for Fremskrittspartiet. Partiet er ferskt i regjering, og har for første gang lagt frem et statsbudsjett.

Fremskrittspartiet har måttet ofre den ene hjertesaken etter den andre i de tøffe budsjettforhandlingene med Venstre og KrF.

Partiet, som i flere år har blitt beskyldt for å legge opp til uansvarlig pengebruk, har nå blitt sterkt kritisert av egne tillitsvalgte for å ha forlatt Frps kjernesaker.

Les: Frp måtte betale for bensinseier

Velgerflukt

Også velgerne er misfornøyde med hva Frp så langt har fått til som regjeringsparti. Ifølge DNs ferske  har ikke oppslutningen vært svakere i løpet av den tiden som er gått siden Siv Jensen overtok som partileder etter Carl I. Hagen i 2006. Den gangen hadde partiet 28,8 prosents oppslutning og vokste videre til 34 prosent i august to år senere.

Et år i regjering har kostet. På DNs partibarometer for november er oppslutningen nede på 10,7 prosent.

Les:  Jensens største nedtur

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.