Den europeiske sentralbanken (ECB) vil gjøre det som er nødvendig for å få opp inflasjonen og inflasjonsforventningene som raskt som mulig.

Det sier ECB-sjef Mario Draghi i en tale fredag, gjengitt på nettsidene til sentralbanken.

Draghi beskriver den økonomiske situasjonen i euroområdet som utfordrende og det er mye usikkerhet i markedet knyttet til forventningene om de økonomiske utsiktene, noe som fører til lavere investeringer. Det fører til en utfordrende situasjon for inflasjonen.

- Hvis våre nåværende tiltak ikke er nok til å få opp inflasjonen, eller hvis inflasjonsrisikoen øker, må vi sette opp presset og utvide kanalene vi bruker. Det kan vi gjøre ved å endre størrelsen, farten og sammensetningene av verdipapirkjøpene våre, sa Draghi i talen.

Les også:
Alibaba vil vokse utenlands
Asia i dag: Skal bli større enn Apple og Samsung
Jensens største nedtur (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.