Det har vært intens tautrekking om prioringeringene  i neste års statsbudsjett de siste 19 dagene, men i natt samlet forhandlingslederne seg om en budsjettpakke.

- Tok det for lang tid?

- Jeg tror slike ting aldri blir ferdig før de må bli ferdig, sier statsminister Erna Solberg til DN.

- Det har noe med dynamikken i slike prosesser. De siste tingene gis ikke fra alle sider av bordet før helt på slutten, sier Solberg.

Les også: Slik blir statsbudsjettet for 2015

Alles fotavtrykk

Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet har forhandlet med støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti i snart tre uker. Det var altså i natt, natt til den 19. dagen, at forhandlingslederne kom frem til en budsjettpakke de kunne være enige om. Det var satt en frist til fredag klokken 18.

– Det er klart at dette er ikke det budsjettet Venstre la fram, men vi har hatt noen klare prioriteringer og det håper jeg vises, sa Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB da enigheten var et faktum.

– Det vil alltid være ting å være misfornøyd med, men helheten kan jeg trygt anbefale for KrFs stortingsgruppe, sa KrF-leder Knut Arild Hareide på vei ut.

– Dette er en skisse hvor alle partiene har fått satt fotavtrykk, sa Høyres Trond Helleland.

- Fremskrittspartiets kjernesaker er godt bevart i budsjettforslaget forhandlerne nå er enige om, sa finansminister og Frp-leder Siv Jensen til NTB fredag morgen.

- Forventer ingenting

DN møtte Solberg på vei inn til Slottet og statsråd fredag morgen. Der skulle hun formelt legge frem statsbudsjettet for Kongen i statsråd.

- Forventer du gratulasjon fra Kongen?

- Jeg forventer ingenting, sier Solberg.

 

Les også: Frp måtte betale for bensinseier

  Jensens største nedtur

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.