Arbeiderpartiet får en oppslutning på 41,4 prosent på Dagbladets partibarometer, som er tatt opp av Ipsos MMI. Det er en fremgang på 4 prosentpoeng.

Høyre faller 2,9 prosentpoeng til 23 prosent, mens Fremskrittspartiet henter seg noe inn med en oppgang på 0,8 prosentpoeng til 13 prosent. For Høyre er målingen den dårligste siden mai 2010, med unntak av en måling i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011.

Statsminister Erna Solberg (H) mener tallene blant annet gjenspeiler mye diskusjon om konfliktsaker.

– Dette er det bildet vi ser på meningsmålingene nå, og jeg argumenterer ikke mot at det er et reelt bilde akkurat nå. Jeg tror at det er en viss kostnad ved å sikre at det ikke blir større problemer framover, sier statsministeren om målingen som er tatt opp i innspurten av budsjettforhandlingene, men før resultatet var klart fredag.

Bak de tre store følger Senterpartiet, som faller et halvt prosentpoeng til 5,1 prosent. Deretter kommer KrF på 4,9 prosent (+0,4) og Venstre på 4,4 prosent (-1). Under sperregrensen finner vi SV med 3,8 prosents oppslutning (+0,5), De Grønne på 2,9 prosent (-0,9) og Rødt helt nederst på 0,9 prosent, en oppgang på 0,3 prosentpoeng.

Les også:
Sier ja til bevæpning av politiet
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.