Denne uken ble en mann frikjent for bildrap etter at en ulykkesrapport fra veivesenet ble lagt fram i ankesaken. Nå skal alle politidistrikter i landet gjennomgå alle trafikkulykker der personer er blitt dømt for uaktsomt drap helt tilbake til 2005 for å se om det er flere som er blitt uskyldig dømt.

Personskadeforbundet mener at folk som har krav på erstatning, kan ha fått denne feilaktig redusert fordi granskningsrapportene ikke har vært offentlig tilgjengelig, skriver Dagsavisen.

– Her kan det være personer som har mistet personskadeerstatning etter å ha blitt feilaktig tiltalt for uaktsomhet. Erstatningen kan dermed ha blitt forkortet uriktig av forsikringsselskapet. I en alvorlig skadesak, der en person har blitt hardt skadd, kan forsikringen komme opp i 10 millioner kroner, sier Per Oretorp, assisterende generalsekretær i Personskadeforbundet.

Han peker på at i alvorlig tilfeller kan dette bety tap på et par millioner kroner på uriktig grunnlag.

Oretorp mener derfor at en gjennomgang av disse sakene også må inkludere sjekk av forsikringssaker. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.