Ragnar Horn trakk fredag sitt kandidatur til styret i et fusjonert Clarkson-Platou.

Bakgrunnen er at Horn er siktet for å ha gitt uriktige opplysninger til myndighetene ved inngåelse av au pair-kontrakter.

Ragnar Horn ble gjort kjent med siktelsen tirsdag denne uken.

- Jeg ser at jeg har overtrådt bestemmelser i loven og beklager det på det aller sterkeste, sier Horn i en melding.

Det er kun adgang til å ha én au-pair. Horn har hatt avtale med to au-pairer samtidig. Videre har au-pairer kun adgang til å arbeide 30 timer i uken. De to au-pairene har ønsket å arbeide mer enn 30 timer ukentlig i familiens hjem, påpekes det.

«I snitt har au-pairene arbeidet 100 timer i måneden utover det au-pair ordningen gir adgang til. For ekstraarbeidet har de mottatt et vederlag på anslagsvis 3000 og 4000 kroner i måneden, samt tilleggsytelser. Au-pairer har krav på norskkurs. Det har de ikke gjennomført», heter det.

Et regnestykke DN har gjort viser at de to au pair-jentene i gjennomsnitt har jobbet 11 timer per dag for 41 kroner timen.

Tilbakeviser ikke regnestykket

Advokat Svein Holden, som forsvarer Ragnar Horn, sier til DN at han forstår regnestykket:

- Det regnestykket er naturligvis riktig ut fra de tallene som Horn har oppgitt i sin pressemelding. Jeg ønsker imidlertid å understreke at det også er blitt gitt noen tilleggsytelser, sier Holden.

Horn er også gjort kjent med at en av au pair-ene har vært misfornøyd med oppholdet hos familien.

- Vi er lei oss for at en person som har bodd hos oss og som vi har hatt nær kontakt med i to år har vært ulykkelig uten å si fra. Vi er overrasket over det, særlig fordi hun anbefalte søsteren sin å bli au-pair i vår familie, skriver Horn i meldingen.

Horn sier til DN fredag ettermiddag at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere utover det han skriver i meldingen.

Styrtrik meglertopp

Ragnar Horn eier i overkant av 10 prosent i meglerfirmaet RS Platou. Han hadde en nettoinntekt på nesten 30 millioner kroner ifjor og sto oppført med en nettoformue på 147,7 millioner kroner ifølge skattelistene for 2013. Men ifølge Kapital er meglertoppen god for hele 920 millioner kroner.

- Vi ber om forståelse for at saken er under politietterforskning og at det er begrenset hva som er naturlig å kommentere i denne saken på dette tidspunktet, sier advokat Svein Holden.

Les også: Meglertopp siktet for å ha gitt uriktige opplysninger om au-pair-kontrakter

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.