Neste år kommer Bergen kommune til å ta inn rundt 540 millioner kroner ekstra i skatt. Det er klart etter at byrådet, som ledes av Høyre og Fremskrittspartiet, i dag gjeninnførte eiendomsskatt med støtte fra Venstre og KrF og Byluftlisten, skriver Bergens Tidende.

Det paradoksale er at det var nettopp Høyre og Fremskrittspartiet som for bare få år siden gikk til valg på å fjerne eiendomsskatten i Vestlandets hovedstad.

Fjerningen av eiendomsskatten ble i januar 2012 feiret med fest på Hotell Norge og nattlig fyrverkeri over Lille Lungegårdsvann.

Nå er det nærmeste man kommer fyrverkeri, av den verbale sorten.

Oddny Miljeteig (SV) mener landets regjering har mye av skylden for at deres blåblå partivenner i Bergen nå ser seg tvunget til å innføre en skatt de egentlig er imot.

- Det var den rødgrønne kommuneøkonomien som gjorde at de kunne fjerne eiendomsskatten. Nå, under en borgerlig regjering, er de nødt til å legge inn en dobling av eiendomsskatten, påpekte hun ifølge BT fra talerstolen i byrådssalen.

Rødts Torstein Dahle mener skatten er usosial.

- Dette skatteforslaget deres vil gi folk som bor i borettsleiligheter en saftig regning, som vil øke utgiftene deres kraftig, sier han ifølge BT.

Frps gruppeleder Tor Woldseth liker ikke skatten de nå innfører, men karakteriserer samtidig det som rørende å høre på «alle disse skattekåte partiene som forteller hvor ille det går når vi skattlegger folk».

- Men i bakvendtland der går allting an, skriver BT.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.