Det har vært unaturlig med denne voldsomme mangelen på samarbeid. Nå ser vi en åpning som gjør at familier som har måttet leve mye fra hverandre og har hatt vanskeligheter med kontakt, kommer til å få det bedre, sier Solberg til NRK.

– Forhåpentligvis blir det også bedre for de politisk opposisjonelle på Cuba, og at man ikke er så redd for å ha en opposisjon som det man har vært lenge, fortsetter hun.

Statsministeren tror ikke den bedrede kontakten får noen direkte konsekvens for Norge.

– Men det gjør det etter hvert litt lettere for selskaper som ønsker å ha aktivitet både på Cuba og i USA. Så for en del bedrifter kan dette være en lettelse, sier Solberg.

Hun understreker at den norske regjeringen er kritisk til Cubas behandling av opposisjonelle og menneskerettighetsforkjempere.

– Det betyr ikke at vi ikke skal ha samarbeid med Cuba, men at vi skal være tydelige i hva vi mener, nemlig at ytringsfriheten og en rettsstat bør være viktige, grunnleggende prinsipper, sier Erna Solberg.

Les også på DN.no i dag:
- Vi savnet sentralbanken igår
- Norsk økonomi går inn i en mer usikker tid
Dyrere å realisere Spania-drømmen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.