I et brev Stortingets presidentskap sendte til statsråden torsdag ber stortingspresidenten om et møte torsdag 15. januar.

Thommessen viser til det som kan være to falske basestasjoner på hver sin side av stortingsbygningen. Han ber om en orientering fra justisministeren om hvilke mulige konsekvenser dette kan ha for mobilkommunikasjon i og rundt nasjonalforsamlingen.

– Vi har bedt om dette møtet fordi vi gjerne vil orienteres mer om hva dette dreier seg om. Vi vil også vite hvordan dette tas hånd om fremover, hvordan etterforskning legges opp og eventuelle tiltak som blir satt i verk, sier stortingspresidenten til Aftenposten.

Lederne for seks partier på Stortinget har tidligere krevd at Anundsen stiller til en åpen redegjørelse om mobilovervåking så raskt som mulig.

Torsdag ettermiddag hadde Stortinget fremdeles ikke mottatt noe svar fra justisministeren på når han vil holde sin redegjørelse.

– Det blir ikke noen redegjørelse på denne siden av jul, fastslår Thommesen.

Les mer:
- Hvor mye kan oljeprisene falle? Det ærlige svaret er at ingen egentlig vet
Slik vil SAS få mer ut av de ansatte
Dette avgjør om den norske nedturen blir kort- eller langvarig   (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.