Forslaget er en del av regjeringens tiltak for å forenkle og effektivisere skatte- og avgiftsforvaltningen, heter det i en pressemelding.

– Målet er forenklinger for folk flest og en mer fleksibel innkreving av årsavgiften. Samtidig vil dette være et viktig bidrag til å nå regjeringens mål om å redusere offentlig byråkrati og ressursbruk, sier finansminister Siv Jensen (Frp), som varslet dette tiltaket allerede i juni i år.

Regjeringen trekker fram at årsavgiften er den som koster mest for staten å kreve inn. Nå skal forsikringsselskapene pålegges å kreve den inn ved salg av den obligatoriske ansvarsforsikringen på bil.

– Den nye avgiften vil ha samme struktur og nivå som dagens årsavgift, og den økonomiske belastningen for den enkelte bileier forutsettes å bli den samme som i dag, opplyser regjeringen.

Det nye er at bileierne med den nye ordningen bare vil betale for den tiden bilen er i bruk.

Høringsfristen er satt til 18. mars neste år.

Les mer på DN.no:
John Fredriksen om retur til Norge: - Det hadde vært hyggelig før jeg går i graven
Siv Jensen ønsker John Fredriksen velkommen tilbake til Norge
- Jeg er litt overrasket over at vi er under 9,10 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.