Den 62 år gamle kvinnen er også fradømt arveretten etter Johannessen, som hadde ført henne opp som enearving i sitt testamente.

Dermed tilfaller arven personen som var oppført som nummer to på testamentet, den 36 år gamle hjemmehjelpen som i løpet av et halvt års tid fikk en sentral posisjon i Johannessens liv.

Johannessens advokat, Børre Hagen, sier til VG at det var hans siste ønske at 36-åringen skulle få formuen hans.

15 millioner i formue

Borgarting lagmannsrett fant kvinnen skyldig i drapet onsdag. Fredag kom straffeutmålingen på 13 års fengsel – i tråd med dommen fra Oslo tingrett og statsadvokat Irlin Irgens' påstand.

Etter å ha stelt Johannessen kvelden 13. mars og forlatt leiligheten hans på Frogner i Oslo, kom 62-åringen tilbake til leiligheten. Hun låste seg inn og kvalte ham mens han lå i sengen, ifølge dommen. Hun brukte trolig en pute eller annet tekstil.

90-åringen etterlot seg en formue verdsatt til rundt 15 millioner kroner. Det er i begge rettsrunder blitt framhevet som et sannsynlig motiv for drapet at den 62 år gamle kvinnen sto i fare for å miste sin posisjon som enearving i testamentet.

Gråt i retten

Domfelte, som var Johannessens hushjelp i 15 år, nektet straffskyld og brøt sammen i gråt da det gikk opp for henne at hun også i lagmannsretten sto overfor en fellende dom.

Advokat Heidi Juritzen, som forsvarer 62-åringen sammen med advokat Øystein Storrvik, sier fredag ettermiddag at hun ikke har fått snakket med sin klient og derfor ikke kan kommentere saken ennå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.