– Vi har enkelte spørsmål knyttet til rolleblanding og habilitetsproblemer når det gjelder selskapet Accenture. Det har fungert som leverandør og rådgiver samtidig som det har fakturert Nav for 3 milliarder kroner i løpet av de åtte siste årene, sier Grøvan.

Han vil også ha svar på om det ligger an til økonomiske overskridelser i forbindelse med moderniseringen av datasystemene til Nav.

DN publiserete i går, torsdag, nye opplysninger om hvor mye penger NAV har brukt på konsulentselskaper de siste årene.

Les saken: Tre milliarder til ett selskap

Overskridelser

Under fredagens ekstraordinære møte i komiteen vil Grøvan be om at det holdes ny høring i saken så raskt som mulig over nyttår.

Stortinget har fastsatt 3,3 milliarder kroner som ramme for moderniseringsprosjektet, men Dagens Næringsliv skrev onsdag om en mulig kostnadssmell på 1,2 milliarder kroner for det som er igjen av prosessen.

Varsler milliardsmell for it-satsing dnPlus  

Selv umiddelbart etter høringen 28. november kom det politiske signaler om nødvendigheten av nye runder.

– Vi har fortsatt ikke fått vite hvorfor utviklingen av IKT-systemet har stoppet opp. Det er også uklart hvem som har ansvaret for dette, sa kontroll- og konstitusjonskomiteens leder Martin Kolberg (Ap).

Utsatt

Da Riksrevisjonens årlige rapport om statsforvaltningen ble behandlet av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité nylig, ble alle deler som omhandler Nav tatt ut og utsatt til over nyttår.

– Alle de andre innstillingene fra Riksrevisjonen går gjennom i Stortinget, men situasjonen i Nav er for alvorlig, sa Kolberg til DN torsdag.

Det finnes ikke noen andre eksempler på en oppsplitting av Dokument 1 de siste 15 årene, ifølge kontrollkomiteen.

Millioner borte

Nav-sjef Joakim Lystad var blant dem som forklarte seg for komiteen under høringen i november.

– Vår egen internrevisjon har beregnet at vi har tapt mellom 110 og 170 millioner kroner. Vi kan tape et tilsvarende beløp, avhengig av hvor mye vi får utnyttet i prosjekt to og tre, sa Lystad.

Det omstridte IKT-programmet ble stanset i fjor høst.

– Hadde vi ikke stanset, hadde vi tapt mye mer. I tillegg ville uførereformen blitt utsatt, slo Nav-sjefen fast.

Det var i Anniken Huitfeldts (Ap) tid som arbeidsminister at Stortinget vedtok å bruke 3,3 milliarder kroner mellom 2012 og 2018 på å gjøre alle Navs tjenester digitale, moderne og brukervennlige.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.