Saken er oppdatert.

En samlet kontroll- og konstitusjonskomité ble i et ekstraordinært møte fredag kveld enige om at nye opplysninger i mediene de siste ukene gjør det nødvendig å gjenåpne Nav-høringen.

– Det er spørsmål om rolleblanding i forhold til selskapet Accenture. De har flere oppgaver, både med implementering og rådgiving, og i tillegg omsetter de for et så vesentlig beløp som 3 milliarder kroner de siste åtte årene, sier saksordfører Hans Fredrik Grøvan (KrF) i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité til NTB.

Uvanlig skritt

De siste dagene er det også avdekket at Navs opprinnelige budsjett for omstillingsprogrammet på 3,3 milliarder kroner kan sprekke.

– Vi spurte helt eksplisitt om dette i høringen vi hadde, og da ble det sagt at rammen skulle holde. Så også det trenger vi en ny runde på. Vi har også ubesvarte spørsmål om hvorfor det ble skrinlagt, sier Grøvan.

Kontroll- og konstitusjonskomiteens leder Martin Kolberg (Ap) sier til NTB at det er et uvanlig skritt å gjenoppta høringen.

– Det understreker hvor alvorlig vi ser på saken, sier han.

Direktøren inn

Grøvan skal legge fram et forslag til ramme og opplegg for en høring når kontrollkomiteen møtes igjen 6. januar neste år.

– Vi må prøve å få til en høring i løpet av januar. Det er opplagt å innkalle Nav-direktøren, i tillegg til representanter fra Accenture – som vi ikke hadde inne sist gang – og trolig også andre konsulentfirmaer bør vi ha runder med. I tillegg må ha inn statsråden for å finne ut hva han har visst og ikke visst, sier Grøvan.

Les mer:
Kathrine Fredriksen: - Vi skal nok ta over, begge to
John Fredriksen om retur til Norge: - Det hadde vært hyggelig før jeg går i graven
Siv Jensen ønsker John Fredriksen velkommen tilbake til Norge  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.