– Digitale høringer senker terskelen for å levere høringssvar. Det gir flere muligheten til å mene noe og kommentere politiske forslag og utredninger. Dette vil styrke demokratiet vårt, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding.

Departementene sender hvert år ut 240 saker på høring og mottar rundt 10.000 svar. Mens mange innspill tidligere kom i brevs form og måtte skannes og deretter publiseres i manuelle operasjoner, skal de nå være bare et museklikk unna.

Den digitale høringsløsningen er en del av regjeringens oppussing av nettsidene sine. Det skal bli mulig å sende inn svar med eller uten merknad i tillegg til en egen variant for dem som ikke ønsker å svare.

– Det blir spennende å se hvordan responsen blir på den nye løsningen, om flere vil bruke anledningen til å kommentere politikkforslag¸ sier Sanner.

Les også:
Dette koster én euro og én dollar i 2015
Avlyser rubelkrisen
Slik oppsummerer Siv Jensen året som gikk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.