Påtalemyndigheten anker den siste dommen, så alle seks må belage seg på en ny runde i retten.

Den siste som har levert inn anke over dommen fra Oslo tingrett i begynnelsen av desember, er tidligere teknisk direktør Nils Ellingsen. Med fem og et halvt års fengsel, fikk han den strengeste straffen i saken.

– Min klient har anket over straffeutmåling, samt deler av inndragning og erstatning til Unibuss AS, sier Ellingsens forsvarer, Fredrik Sollie, til VG. Ellingsen ble dømt for å ha mottatt store bestikkelser fra den tyske bussprodusenten Man og for å ha betalt for privat oppussing med penger fra Unibuss. Ellingsen bekreftet i retten at han hadde mottatt bestikkelser.

Vaktmesteren i Unibuss ble dømt til ni måneders fengsel, den korteste straffen. For hans del er dommen betydelig mildere enn aktors påstand på to år, og han ønsket ikke en ny rettsrunde.

– Jeg kan bekrefte at min klient ikke anker, men at påtalemyndigheten har anket straffeutmålingen, sier advokat Arne Gunnar Aas.

Utover de seks som nå må belage seg på en runde i Borgarting lagmannsrett, er en rekke andre personer dømt for mindre forhold i tilknytning til korrupsjonssaken.

Les også:
Helsesøsteren  
Dyrere med ny tollgrense
Nå er dette en «joker» i verdensøkonomien (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.