Nå krever han en statlig økning i lærlingplasser på 50 prosent.

– Norge trenger flere dyktige fagarbeidere, både i privat og i offentlig sektor. Staten har ikke gått i front når det gjelder læreplasser. Det har jeg villet gjøre noe med, og jeg krever nå at universitetene og høyskolene øker antall lærlinger med 50 prosent innen 2016, sier kunnskapsministeren.

I fjorårets tildelingsbrev til universiteter og høyskoler ble det stilt krav om at institusjonene skal ha lærlinger. Etter dette økte antall lærlinger med 15 prosent.

I årets tildelingsbrev øker altså kunnskapsministeren ytterligere innsatsen for å få plass flere læringsplasser.

– Statlige virksomheter må ta sin del av ansvaret og opprette flere læreplasser i egne virksomheter, sier Isaksen.

I årets tildelingsbrev heter det blant annet at «Alle virksomheter skal ha minst én lærling tilknyttet seg. Det er mulig å inngå samarbeid med andre for å oppfylle kravet.»

Også underliggende virksomheter av Kunnskapsdepartementet, som for eksempel Lånekassen, får krav om å opprette lærlingplasser.

Les også:
Helsesøsteren  
Dyrere med ny tollgrense
Nå er dette en «joker» i verdensøkonomien (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.