66 prosent av de spurte sier de er villige til å betale mer skatt for å sikre gode offentlige velferdstjenester, viser en undersøkelse.

På spørsmål om de er villige til å betale mer skatt for å bevare velferden, svarer 35 prosent at de er helt enig i dette, mens 31 prosent er delvis enig, skriver Klassekampen.

I undersøkelsen som Respons Analyse har laget for arbeidstakerorganisasjonen Unio, svarer 93 prosent at de mener det er viktig å verne om dagens velferdsordninger. Her er 74 prosent helt enig, mens 19 prosent er delvis enig.

45 prosent er helt enig i at skattepolitikken er et viktig virkemiddel for å utjevne forskjellene i Norge. 35 prosent er delvis enig.

- Ikke noe stort folkekrav

– Denne undersøkelsen er et slag i trynet for regjeringens skatteletter, fastslår Unio-leder Anders Folkestad.

Han mener undersøkelsen viser at det ikke står noe stort folkekrav bak regjeringens skattelettelser, og at regjeringen er på kollisjonskurs med folket i viktige spørsmål om skatt og velferd.

Finanspolitisk talsmann i Høyre, Svein Flåtten, mener på sin side at større økonomisk vekst kan gi høyere skattegrunnlag, og at lavere skatt på den måten er veien å gå for å sikre framtidas velferd. Han mener premisset i undersøkelsen svikter.

– Det ligger implisitt i spørsmålet at man ikke kan sikre gode nok velferdstjenester med dagens skattenivå, sier han.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Skattejeger advarer Norge mot skattekappløp

 

Halvparten er fornøyd med dagens inntektsulikhet  

Høyre og Ap vil ha bredt skatteforlik