I flere innlegg skrevet på arabisk framsettes trusler om framtidige mål, skriver avisen. Det er på nettsiden Al Platform Media diskusjonen foregår. Ifølge den amerikanske terroreksperten J.M. Berger blir Al Platform Media primært brukt av «de mest seriøse støttespillerne til Den islamske staten», men Berger sier det kan være vanskelig å vurdere troverdigheten av truslene.

«Ondskapens mor»

– Får ikke fred i sjelen før Danmark, ondskapens mor, blir ydmyket. Å Allah, skynd deg og tilintetgjør det som hevn for din profet. Fred være med ham, skriver brukeren Abu Omar al-Muhajar i et innlegg.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Norge jobber med å få avklart om truslene er reelle, melder TV 2.

Selv om PST arbeider med å finne ut av truslene er det ikke innført noen spesielle tiltak som følge av dem, opplyser seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB.

– Vanskelig å vurdere

– Dette kommer opp på en nettside som nylig er blitt etablert og som knyttes til IS. Men problemet er at ettersom den ikke har noen lang historie er det vanskelig å vurdere om truslene er tomme eller skal tas alvorlig, sier terrorekspert Magnus Ranstorp ved svenske Försvarshögskolan til dansk TV 2.

Han sier truslene mot Norge, Danmark og Storbritannia skal tas på alvor, men at man ikke skal overdrive betydningen av dem.

– Men man skal i alle fall ikke avfeie dem og si det ikke er noe, sier Ranstorp.

I juli ble det generelle sikkerhetsnivået i Norge hevet etter at det forelå en konkret trussel. Truslene gikk ut på at noen skulle gjennomføre en terrorhandling i Norge. Samtidig skal det også ha blitt rettet trusler mot Frankrike.

Les også:
Asia i dag: Kinesere parkerer Tesla – salget stuper
USA i dag: Tesla spår svakere salg
- Dette vil få Norges Bank til å følge opp med et nytt rentekutt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.