- Det er møter rundt Verdens handelsorganisasjon. Vi ønsker å få Doha-runden på sporet igjen. I kveld skal det være middag med handelsministre viktige WTO-land, som følges opp med et eget møte i morgen, sier Brende i gangen under konferansen i Davos.

Han bekrefter at også Kina er representert.

- Ja, ja, Kina er på plass med en viseminister, sier Brende.

Kinas forhold til Norge har vært betent helt siden den norske nobelkomiteen tildelte fredsprisen til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo i 2010. Det har gått hardt ut over norsk eksport til landet. Egentlig har Børge Brende lyst til å si minst mulig om hva han gjør for å normalisere forholdet

- Jeg har ikke planer om å utdype det noe spesielt. Desto mindre jeg snakker om Kina, desto større er sjansen for at vi finner løsninger for en normalisering fremover.

LES OGSÅ:

Oppussingsobjekt gikk Tre mill. over takst

«Det henger ikke på greip»: Dristig veddemål på økt oljepris

Asia i dag: Verdens mest levelige by for utlendinger  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.