Ut fra et møterom i andre etasje over Davos-konferansesalen kommer Facebook-topp Sheryl Sandberg smilende fra et møte med statsminister Erna Solberg. Hun har selv bedt om møtet, forteller hun til DN.

- Jeg er en stor fan!

Møtet her i Davos er kommet i stand på kort varsel. Sandberg har merket seg at Solberg er engasjert i arbeid for kvinners rettigheter og unge jenters rett til utdanning. De har også tidligere møttes for å diskutere saken.

Her ute på gangen forklarer Sandberg hva hun mener Facebook kan bidra med når DN spør.

- Kvinner er veldig aktive Facebook-brukere. De er faktisk mer aktive enn menn. Facebook gir en stemme til folk som historisk ikke har hatt en stemme. Facebook gir de maktesløse makt. Historisk har kvinner hatt mindre makt enn menn, sier Sandberg. 

Sandberg er nummer to i Facebook og bærer tittelen operativ sjef under gründer Mark Zuckerberg. Hun er en særdeles sterk og høyt profilert nummer to, lastet med aksjer. Tidligere i karriæren jobbet hun for daværende finansminister Robert Rubin. Nylig ga Sandberg ut bestselgeren ”Lean In”, som gir råd til kvinner som ønsker å komme seg opp og frem i samfunnet.

Hun klager over at det er altfor få kvinnelige deltagere i Davos, der andelen ligger på 17 prosent. Selv om kvinner bare var med som ledsagere, burde det vært 20 prosent etter Davos-deltagerbetingelsene, forteller hun.

Derfor synes Sandberg det er ekstra gledelig å møte en kvinnelig statsminister.

- Det er altfor få kvinnelige statsledere i verden, så det er en ære å møte en.

Statsminister Erna Solberg er glad for Sandbergs engasjement.

- Jeg har truffet henne litt før, det var veldig hyggelig, sier Solberg til DN.

- Jeg er opptatt av at det ikke er vi som har løsningene. Jeg er opptatt av å høre hva de tenker. Det er lett å lage en Facebook-gruppe for kvinner, men det er mer interessant å høre hva de med sin store innovative kapasitet tenker.

LES OGSÅ:

Oppussingsobjekt gikk Tre mill. over takst

«Det henger ikke på greip»: Dristig veddemål på økt oljepris

Asia i dag: Verdens mest levelige by for utlendinger (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.