– Flere vil få muligheten til å vise seg fram. Det handler om å få en fot innenfor, noe som viser seg vanskeligere for minoriteter enn de fleste andre, sier Kapur til NTB.

Onsdag protesterer LO, YS og Unio med en to timer lang streik i protest mot arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) og forslagene om flere midlertidige ansettelser, utvidede muligheter til å jobbe overtid og åpning for å jobbe flere søndager på rad, blant annet.

Kapur mener at fagforeningslederne ikke har kontakt med virkeligheten.

– De sitter høyt ved bordet og langt unna grasrota. Fagforeningslederne aner ikke hvilke utfordringer minoritetene står overfor. De får ikke engang en fot innenfor, sier Kapur.

Motstanderne av forslaget mener at det ikke kan dokumenteres at flere midlertidige stillinger vil føre til at flere kommer i arbeid. Tvert om.

– Det betyr at regjeringen vil sende mange mennesker i usikkerhet. Endringene vil ikke være et springbrett inn i arbeidslivet, men et stort sprang bort fra arbeidslivet, sier SVs Kirsti Bergstø.

Les også:
Nå får «bare» 30 prosent toppkarakter
Bare 2 av 10 nordmenn tror på dårligere økonomi i 2015
- Hvor var Jonas Gahr Støre da Stoltenberg solgte Norge?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.