Regjeringen vil få flertall i Stortinget til å redusere sin eierandel i Telenor til 34 prosent.

Ifølge Bloomberg News meldte Reuters om enigheten. Krf og Venstre bekrefter i en pressemelding tirsdag ettermiddag at partiene er kommet til eneighet med regjeringen om eierskapsmeldingen.

«Torsdag blir eierskapsmeldingen ferdigbehandlet. KrF og Venstre har blitt enig med regjeringspartiene om at det ikke gis fullmakt til nedsalg i Kongsberg Gruppen, Flytoget og Statskog. Det skal gjennomføres utredninger og reformer før det skal vurderes nye fullmakter. Fullmakten til nedsalg i Telenor blir vedtatt med forsikringer om at kritisk infrastruktur blir ivaretatt», heter det i meldingen.

Venstre er tilfreds med at det nå blir gitt forsikringer om at hensynet til kritisk infrastruktur er ivaretatt om staten velger å selge seg ned i Telenor, fremgår det av meldingen.

Telenor-aksjen faller 3,1 prosent til 165,00 kroner tirsdag ettermiddag.

I Eierskapsmeldingen til regjeringen inngår Telenor i «kategori 2», der staten har forretningsmessige mål med eierskapet, og et mål om å opprettholde norsk forankring av selskapets hovedkontor og tilhørende hovedkontorfunksjoner. For å ivareta sistnevnte mål er det i utgangspunktet tilstrekkelig med en eierandel på over en tredjedel, heter det.

«På bakgrunn av dette vil regjeringen i budsjettproposisjonen for 2015 be Stortinget om fullmakt til å kunne redusere statens eierskap i Telenor ASA ned mot 34 prosent. En eventuell utnyttelse av fullmakten vil avhenge av forretningsmessige vurderinger bl.a. knyttet til selskaps- og markedsspesifikke forhold. Regjeringen anser det ikke som aktuelt å redusere statens eierskap til under 34 prosent», heter det i Eierskapsmeldingen.

Les også:
Må utsette salg av Flytoget
Stanser nedsalget i Kongsberg-gruppen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.