Ifølge en pressemelding får næringsminister Monica Mæland (H)  fullmakten hun har bedt om for å selge seg ned i Telenor, slik at statens eierandel kan reduseres ned 34  prosent.

Som DN skrev tidligere i dag vil Stortinget ikke gi Mæland salgsfullmakt for Flytoget i denne omgangen.

Heller ikke for Kongsberggruppen kommer det noen salgsfullmakt nå.

Stortinget setter også en stopper for regjeringens ønske om å selge ut skog fra Statskog.

- Vi er tilfreds med at regjeringspartiene på Stortinget har lyttet til KrF og Venstre, og stopper en rekke fullmakter før viktige utredninger og reformer er gjennomført, sier Hans Olav Syversen, leder i Finanskomiteen (KrF) i en pressemelding.

- Sammen med regjeringspartiene har vi funnet gode løsninger for Telenor, Kongsberg Gruppen, Flytoget og Statskog. Det blir ingen nedsalg i verken Flytoget, Statskog eller Kongsberg Gruppen. Vi skal fortsatt ha kontroll over infrastruktur, naturressurser, og teknologi og informasjon knyttet til nasjonal sikkerhet, sier Syversen.

Stortinget vil vente på jernbanereformen før det tar stilling til en salgsfullmakt. En salgsfullmakt for Kongsberg må vente til et lovverk er på plass for å hindre at militær teknologi kommer på avveie.

- I Venstre er vi fornøyd med at det ikke blir snakk om enten helt eller delvis salg av Flytoget før regjeringen kommer med den lenge ventede jernbanereformen. Et eventuelt nedsalg må sees i sammenheng med denne. Vi har hele veien vært opptatt at statens eierskapsstrategi sikrer bærekraftige løsninger for fremtidens utfordringer på infrastruktur og klima, sier Venstres partinestleder Terje Breivik.

- Det har også vært viktig for Venstre å sikre flertall for at regjeringen må komme tilbake til Stortinget med en utredning over hvilke reguleringer og virkemidler andre land har tatt i bruk for å beskytte selskaper av nasjonal og strategisk interesse før en eventuell fullmakt kan gis til å redusere statens eierandel i Kongsberg Gruppen ASA. Venstre er også tilfreds med at det nå blir gitt forsikringer om at hensynet til kritisk infrastruktur er ivaretatt om staten velger å selge seg ned i Telenor, sier Breivik.

Regjeringen ønsker å selge like mye skog fra Statskog som har blitt kjøpt opp de siste årene, men dette stoppes foreløpig av mellompartiene.

- Regjeringen skal komme til Stortinget med en sak om privatisering av skogen til Statskog, og vi vil ta en vurdering av det når den saken kommer. For KrF er det avgjørende at folks rett til å ferdes i skog og mark, og god tilgang på jakt- og fiskerettigheter, skal sikres, sier Syversen.

Les også:

Flertall for Telenor-nedsalg

Facebook nekter for å ha blitt hacket, men...

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.