I en ny trusselvurdering fra PST, datert fredag 23. januar, begrunner PST hvorfor de mener Krekar fortsatt er en fare for rikets sikkerhet. NRK har lest dokumentene, der PST skriver at Krekar, før han ble pågrepet siste gang i 2012, flere ganger i uken talte til sine tilhengere på det sosiale sanntidsmediet PalTalk på internett.

Han skal ha en betydelig påvirkningskraft på minst noen hundre likesinnede sympatisører i jihadist-miljøene.

PST skriver at mulla Krekar under soningsoppholdet ved Kongsvinger har vært avskåret fra å bruke internett og hatt begrenset adgang til besøk, har medført at denne aktiviteten midlertidig har opphørt.

«PST mener likevel at Mulla Krekars posisjon i jihadist-miljøene denne perioden ikke er vesentlig svekket og det antas at han vil gjenoppta aktiviteten når han løslates. Det utelukkes heller ikke at mulla Krekar til en viss grad har styrket sin stilling i de internasjonale jihadist-miljøene som følge av straffesakene og dommen mot han. Etter PSTs vurdering kan mulla Krekar i enkelte miljøer bli oppfattet som en slags martyr som har måttet lide fordi han har forsvart islam», skriver PST. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.