Fremskrittspartiet lover øremerkede penger til det nye dyrepolitiet som skal opprettes.

skal nedprioriteres. Her er det snakk om å gi mer ressurser til politiet, og øremerke penger til dyrepolitienheten. Vi har lovet politiet økte ressurser i årene framover, sier Frps landbrukspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen til Nationen.

Frp kommer dermed Høyre i møte. Høyres stortingspolitiker Linda Hofstad Helleland og justiskomiteens nestleder Anders Werp har begge sagt at det blir feil hvis politiet skal prioritere dyrevelferdssaker framfor annen viktig kriminalitet.

Ørsal Johansens uttalelser til Nationen står i strid med det som Frps statssekretær i Justisdepartementet, Hans Røsjordet, signaliserte i forrige uke. Da sa Røsjordet at politiet må klare seg innenfor dagens økonomiske rammer. Ørsal Johansen avfeier dette.

– Jeg skal ta meg en prat med Røsjordet, jeg, sier Ørsal Johansen.

Det var i forrige uke at landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) varslet at regjeringen skal sette i gang et forsøk med dyrepoliti i Sør-Trøndelag. Deretter er planen å innføre ordningen også i andre politidistrikt.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Studie: Flere vil dø av resistente bakterier enn kreft