Jan Tore Sanner setter ned et utvalg som skal vurdere arbeidsvilkårene til alle statsansatte.

- Målet er en bedre lov for de ansatte i staten, en lov som er bedre tilpasset vår tid. Tjenestemannsloven er fra 1980-tallet. Verden har endret seg, og ikkeminst statsforvaltningen, sier statssekretær Kristin Holm Jensen (H) til Klassekampen.

Bondevik II-regjeringen vedtok å oppheve hele tjenesemannsloven, men vedtaket ble omgjort av den første Stoltenberg-regjeringen. Nå vil regjeringen se på endringer i loven.

Tjenestemannsloven regulerer arbeidsvilkårene til de ansatte i staten.

Unio-leder Anders Folkestad er ikke begeistret:

- Mandatet som er gitt er vi ikek særlig fornøyd med. Jeg er redd det kan bli mye forenkling og lite forbedring, sier han.

Loven gir et videre rom for bruk av midlertidig stillinger enn det Arbeidsmiljøloven gir. Private og kommunale ansatte er regulert av Arbeidsmiljøloven. Statlige ansatte har også sterkere stillingsvern.

Denne uken lammet en politisk streik onsdag ettermiddag mye av offentlige tjenester og kollektivtransport.  De streikende protesterte mot endringer i arbeidsmiljøloven som blant annet skal gjøre det lettere å ansette noen midlertidig i opp til ett år.

Les mer: Gikk halvannen time tidligere hjem fra jobb

LO, YS og Unio: – Dramatisk endring av arbeidslivet

Denne uken har DN skrevet om endringene i moms-regelverket som kan åpne for en bølge av outsorcing eller konkurranseutsetting av statlige oppgaver, og dermed arbeidsplasser. Les artiklene her.

Varsler økt konsulentbruk dnPlus (krever innlogging)

Åpner nytt marked på 15 mrd. dnPlus  (krever innlogging)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.