I et prøveprosjekt som starter til høsten, skal ekstra flinke lærere få en lønnsøkning på 48.000 kroner.

Den såkalte lærerspesialisten er spesialist i realfag eller norsk, og pliktes å holde seg oppdatert i sitt eget fag. I tillegg skal læreren ta initiativ til kompetanseheving blant skolens øvrige lærerkolleger, til kollegaveiledning og lede faglige prosjekter, skriver Aftenposten.

Lønnskompensasjonen på 48.000 kroner tilfaller dem som er plukket ut til å delta i den ene av to modeller. I den andre kombineres lønn og redusert undervisningstid.

- Gjør det mer spennende

– Vi mener dette kan bidra til at elevene lærer mer. Det gjør det mer spennende og utfordrende å være lærer, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Foreløpig har pilotprosjektet en varighet på to år, og 200 lærere skal prøve ut ordningen før den blir permanent. Både kommuner og fylkeskommuner kan søke om å få være med.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Krangler om hva som er en «flink nok» lærer

  - Kan bli en utmerket norsklærer uten firer

23.000 for få lærere i 2020, ifølge SSB  

 

  – Det er ikke bare søndager i livet